ATELIERUL

Atelierul din Balta Albă

Prin intermediul atelierului de tâmplarie DURABIL STRUCTURAL LEMN sunt prezervate şi promovate meșteșugurile străbune românești prin transmiterea mai departe a meseriei de tâmplar şi sunt valorificate resursele naturale şi umane ale comunităţii.

Atelierul nostru realizează produse din lemn precum: cutii pentru sticle de vin (dată fiind zona viticolă lângă care se poziționează atelierul nostru) mic mobilier personalizat, la comandă și tâmplărie tradițonală.

Localitatea Balta Albă este situată în extremitatea sud-estică a judeţului Buzău, într-o zonă de câmpie, la limită cu judeţul Brăila, cea mai apropiată localitate urbana fiind orasul Râmnicu Sărat.
Pe teritoriul comunei există lacurile Amara și Balta Albă, ultimul constituind, împreună cu zona înconjurătoare, o rezervație naturală geologică și zoologică.
Pe teritoriul comunei Balta Albă există trei obiective incluse pe lista monumentelor istorice din județul Buzău, toate de interes local, în zona satului Balta Albă. Două sunt situri arheologice: situl „La movilele gemene” (sau „La vad”), pe șoseaua spre Amara, aparținând culturii Cerneahov (secolele al II-lea–al IV-lea e.n.); și situl de la Balta Albă (aflat la 3 km vest de sat), cuprinzând încă o așezare și o necropolă aparținând aceleiași culturi. Cel de al treilea monument este casa Ștefan Popa, monument de arhitectură datând din 1925.